Yine Fiyasko

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2020’nin ilk 6 ayında yüzde %4, ikinci 6 ayında yüzde %4, 2021’nin ilk 6 ayında yüzde %3, ikinci 6 ayında yüzde %3 zam yapılmasını kararlaştırmıştır. Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ve 2 milyonu aşkın memur emeklisine reva görülen yaşam standartları işte budur. Elektrik ve doğalgaz zamlarının art arda yaşandığı, ulaşım ve barınma giderlerinin yükseldiği, enflasyonun tahmin ve hedeflerin üzerinde çıktığı, alım gücünün düştüğü, pek çok gider kaleminde artış yaşandığı bir süreçte Kamu Görevlileri Hakem Kurulu %4’lerden, %3’lerden bahsediyor. Aynı zamanda seçim meydanlarında vaat edilen 3600 gösterge ile ilgili hiçbir açıklama yapılmıyor. Bu vaad bile yeterince analiz edilmemiş ve tüm kamu çalışanların hakları gözetilmeden söylenmişken, gündeme bile alınmamıştır.

 Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararını kabul etmemiz asla mümkün değildir. Toplu sözleşme masasına oturmadan önce biz kamu çalışanlarına ‘’Sendikanızı Sorgulayınız’’ yine toplu sözleşme masasında haklarınız savunulmayacak ve bilindik sahneler tekrar edilecektir demiştik. Gelmiş olduğumuz süreçte söylemlerimizin nedenli doğru olduğu birkez daha ortaya çıkmıştır ‘’ 5. Dönem Toplu Sözleşmenin gerçekleştirileceği 2019 yılında sendika üyesi kamu görevlilerinin %60’ının sorumluğunu doğrudan üstlenmek anlamına gelen 1 milyondan fazla üye sayımız, toplu sözleşmeye hazırlık çalışmalarındaki motivasyonumuzu ve toplu sözleşme masasında gücümüzü artıracaktır’’ diyen sendika yöneticilerinin nedenli memurun gücünü artırdıkları ortadadır.

Hükümetin, kamu işçisine vermiş olduğu zam oranları tüm kamu çalışanları bilmekteyken sıra memura gelince neden %4’ lerden,  %3’ lerden bahsediliyor. Hükümetin bu taraflı tutumuna yetkili sendika cüzdan atınca bir şey elde edemeyeceğini bilmiyor mu? Buna daha farklı tepkiler koymaları gerekmezmiydi. Dikkat ediniz protesto eylemlerine gidenler en fazla 50 kişi oluyor 1 milyon üyemiz var diyenlere bugün üyeleri dahi sahip çıkmamaktadırlar, meydanlara inip onlar ile resim vermemektedir. Genel Merkezce yapılan  protosto çağrısına katılmayan yetkili sendikanın üyeleri peki neden halen etkisiz sendikadaki üyeliklerinizi devam ettiriyor? Bunu iyi analiz etmek gerekir bir sendikada üyeliğiniz varsa, sendikanız sizin haklarınızı koruyorsa, o zaman yapmış olduğu eylemlerde 1 milyon üyenin meydanlarda olması gerekmez mi?  Eğerki haklarınızın savunulmadığına inanıyorsanız o zaman da o sendikada üyeliğinize son vermeniz gerekmez mi?

Tüm kamu çalışanlarına ifade etmek isteriz ki yetkili sendika yöneticilerinin kamu çalışanlarının haklarını savunmak gibi bir dertleri yok çünki kendilerine sağlanan kaynaklar o kadar fazla ve maaşları dolgun oldukça, kamu çalışanların haklarını savunmalarını beklemek ve toplu sözleşme masasından kazanımla ayrılmalarını görmek oldukça güçtür. Bu gücü ve bu kaynakları sağlayan siz değerli kamu çalışanlarısınız.  Değerli kamu çalışanları lütfen artık üyeliklerinizi sorgulayınız, lütfen artık bu taraflı gidişe bir son veriniz. En güçlü olduğunuz şey üyeliklerinizdir. Bu gücü toplu sözleşme masasında sizlerin haklarını savunmayan sendikalardan çekiniz. Yeni bir satış sözleşmesi ile sonuçlanan bu süreçten tüm kamu çalışanlarının bir ders çıkartması gerekmektedir. Bu etkisiz sendikaya bu gücü bu yetkiyi siz veriyorsunuz artık bu taraflı gidişe bir son verin.

Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak, kamu çalışanlarının, kamu emeklileri hükümetten sadaka değil, emeğinin karşılığı olan onurlu bir ücret ve yaşam talep ettiğini vurgulamak isteriz.  Bu ülkenin fedakar kamu çalışanları, kamu emeklileri insanca bir yaşama yetecek ücret, güvenli çalışma ve müreffeh geleceği fazlası ile hak etmektedirler.

Saygılarımızla.

 

Eğitimde-Birlik-SEN

Yönetim Kuru

 

 

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"