Önce Sağlık

Önce Sağlık

 

 Sağlık Bakanlığı tarafından illere göre Türkiye Risk Haritası oluşturulmuş ve riskli iller  kırmızı renkle ifade edilmiştir. Riskli illerde bazı kısıtlamalara gidilirken diğer illerde yaşayan vatandaşlarımız içinde kısıtlamalar azaltılmıştır. Kısıtlamaların azalmasıyla birlikte  maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet etmemiz gerektiğini unutularak vakalarda artış yaşanmasına ve riskli illerin artmasına toplum olarak katkı sağlamış olduk.  Aynı zamanda bilim insanlarının nitelendirmeleriyle mutant virüs olarak ifade edilen virüsün daha çok çocuklarda etkilerinin yüksek olduğu ve hayati sonuçlara yol açtığı sağlıkçılarca ifade edilmektedir. Kısa bir zaman diliminde okullarını özleyen öğrencilerimiz öğretmenleriyle, arkadaşlarıyla buluşa bilmek için okullarına sevinçle gelmiştir. Öğrencilerimizin bu sevinçleri çok kısa sürmüştür. Çünkü okullarımızda da virüse yakalanan öğrencilerimiz eğitim çalışanlarımız olmuştur. Eğitim çalışanlarımız görev yaptıkları eğitim kurumlarında ne kadar hassas davransa da bu yayılmanın önüne geçememişlerdir.

Sağlık Bakanlığının açıkladığı Kovid-19 verileriyle hazırlanan yeni risk haritasına göre, çok yüksek risk grubunu gösteren kırmızı kategorideki illerin sayısı, nüfusun yüzde 80'ini oluşturan 58 şehre ulaştığı ifade edilmektedir.  Okulların eğitime devam edip etmeyeceği konuları her ilin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’na bırakılmıştır. Eğer ki mutant virüs olarak ifade edilen virüsün çocuklarımıza etkileri yüksekse bu riske girilmeden geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığı önemsenerek riskli illerde İl Umumi Hıfzıssıhha Kurullarına bırakılmadan Cumhurbaşkanlığımızca eğitime ara verilmesi önem arz etmektedir.

Anaokulları, 8. ve 12 sınıf öğrencilerimizin eğitimleri hariç olmak üzere diğer sınıflarda riskli illerde eğitime ara verilmesi öğrencilerimizin ve eğitim çalışanlarımızın yüksek menfaatlerine olacaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıkları bizler için her şeyden daha önemlidir. İlk önce sağlıklı nesillerin yetişmesi daha sonra akademik başarının sağlanması gerektiğini düşünmekteyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"