Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya SELÇUK'a Başarılar Dileriz.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya SELÇUK'a Başarılar Dileriz.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı görevini üstlenen Prof. Dr. Ziya SELÇUK'a Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası  “Eğitimde Birlik Sen” ailesi olarak öncelikle yüklenmiş olduğu bu önemli sorumlulukta başarılar diliyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemini tanıtırken “Bu ülkede insanların herhangi bir sebepten ötürü dışlandığı, ötekileştirdiği dönemler inşallah bir daha geri gelmemek üzere geride kalmıştır” ifadelerinde bulunmuşlardır. Bu taahhüdünün hayat bulacağı ve özellikle kamu yönetiminde liyakatin esas alınacağı bir yönetim anlayışının yeni dönemde hakim kılınmasını temenni etmekteyiz.

Eğitimde Birlik Sen olarak tek beklentimiz; atama, terfi ve görevlendirmelerde liyakatin esas alındığı adil bir yönetim anlayışının Milli Eğitim Bakanlığı’nda hâkim kılınmasıdır. Bakanlık merkez ve taşra teşkilatlarının sendika, cemiyet, vakıf, vb. görünümlü çetelerden temizlenerek, eğitim çalışanlarının huzur içerisinde görevini yaptığı bir çalışma ortamının oluşturulması en büyük özlemdir. Milli Eğitim Bakanlığı merkez veya taşra teşkilatlarına liyakatsiz, beceriksiz yöneticilerden temizlenmesi, kurumlarımızı bilgi ve birikimleriyle makamı hak eden ehil yöneticilere emanet edilmesi eğitim çalışanlarımızın özlemi olmuştur. Yönetici atamalarında sadece eğitim öğretim hizmetlerinde mensup personel değil kurumlarda yetişmiş şeflerimizden de yararlanılmasının bakanlığımıza katkı sağlayacağının bilinmesi gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim çalışanlarının sorunlarını iyi bir gözlemci olarak görmeleri ve tarafsızlık ilkesi içerisinde çözüm odaklı olarak konulara yaklaşım sergilemelerini beklemekteyiz.

Eğitim bir ülkenin geleceğinin inşasıdır. Hiçbir zümre ve gurubun menfaatleri doğrultusunda bir ülkenin geleceği risk edilemez. 15 Temmuz hain kalkışma bunun en büyük örneğidir.

Bir milletin geleceğinin şekillendiği kurumun Bakanlığı görevine atanan Prof. Dr. Ziya SELÇUK’a başarılar dilerken Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

 

 

Cihan DEMİRKOL
Genel Başkan

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"