Milletin Sesine Kulak Verin

Enerji konusu, bütün sektörleri etkiler. Yani elektrik ve petrolün etkilemeyeceği sektör yok. Tarımı da etkiler, esnafı da, sanayiyi de etkiler, ticaret ve hizmet sektörünü de, madenciliği de etkiler.

Bugünlerde millet elinde elektrik faturası ile ben bunu nasıl ödeyeyim sesleri yükselmektedir. Devletin kendi ürettiği Elektriği aracı firmalar kanalıyla vatandaşına yüksek fiyatlarlar ödetmesi sadece bir kaç adamı zengin eder, milleti yoksullaştırır. Aziz milletimiz vatan için can verirken bu üç beş adam dar günde malının canının derdine düşer. Bu milleti küstürmeyiniz, bu milletin soyulmasına izin vermeyiniz. Millet hakkını, hukukunu korunması, refah seviyesinin artması için vekillere yetki verir. Eğer yetki verdikleri görevini layıkı ile yapmazsa bu yetkiyi de ilk seçimde alır. Herkes şapkasını önüne koysun ve düşünsün, bu ülkenin sahibi de efendisi de millettir.

Horoz sanki tavuktan boşanmış, nafakasını millet ödüyor. 1 koli yumurta 45,00 TL olmuş 1 adet yumurtayı 1,00 TL ye alamıyor.  Dağlarda gürül gürül akan suyun 5 litresi için  5,90 TL ile 7,00 TL ödüyor.  En temel gıda ürünlere  %200'ün üzerinde zam geldi ve halen artışlar devam ediyor.

Tekelleşmenin önüne geçilmesi için fahiş fiyat uygulayan firmalara para cezası yerine 1 hafta kapatma cezası verilmesi caydırıcı olacaktır. Çünkü firmalar kesilen cezanın bedelini ürünlere yansıtarak vatandaşa ödetmektedir. Kamu çalışanlarına verilen zamlar eridi gitti,  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ocak ayı enflasyon yüzde 11,10 açıklamış ve memura verilen %7,5 zammın üzerinde %3.60 oranında kayıp vardır. Daha zammın alım gücünden yararlanmadan memurun cebinden %3.60 gelir kaybı yaşanmıştır. Aradaki farkın her ay memur maaşlarına yansıtılmış olsaydı memur sadece 1 ay mağdur olacaktı. Haziran ayına kadar her ay %3 oranında enflasyonda fark olması durumunda, ekonomistlerinde beklentisi bu oranında üzerindedir. Memuru ve memur emeklilerinin haziran ayına kadar olan kaybı % 18,6 oranında olacaktır. Biran önce devletin bu istikrarsız, başı boş fiyatlandırmalara el koymasını ve her ay enflasyon farkının maaşlara yansıtılmasını bekliyoruz. Yetkililerin vatandaşın sahadaki mağduriyetlerini görmesi ve bizzat kendilerinin marketlerden alış veriş yapmalarını, akaryakıt almalarını, doğalgaz, elektrik faturalarını bizzat kendilerince ödenmelerini bekliyoruz. Belki böylelikle fiyatların nedenli arttığını ve her geçen gün daha da can yakar olduğunu görmüş olacaklardır. Milletin feryadına, sesine kulak verin çünkü bu millet sizlere temsil gücü verdi.

Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak bizim derdimizde, sevdamızda millettir, ondan hiç bıkmadan usanmadan söylüyor ve söylemeye devam edeceğiz.

 

Cihan DEMİRKOL

EĞİTİMDE-BİRLİK-SEN

GENEL BAŞKANI

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"