Memur'un Hakkını Savunun

Memur'un Hakkını Savunun

5. Dönem Toplu Sözleşmede yaşamış olduğumuz mağduriyetlerin tekrardan yaşanmaması için 6. Dönem Toplu Sözleşme masasına tüm memurları temsilen katılacak olan MEMUR SEN’in tüm memurları temsilen masada olduğunu unutmadan, pazarlıklarını iyi yapmasını beklemekteyiz. 5 dönemde kazanım elde edemeyen bir STK’nın artık masada var olduğunu göstermesini bekliyoruz.

 Dört milyona yakın memurun hakkını korumak için bu masaya oturan MEMUR SEN bunun idrakinde olarak masada taleplerini sunmalıdır. Kamu Çalışanları her geçen yıl bir önceki yıldan göre gelirleri azalmakta, alım gücü düşmektedir. Memur maaşlarına yapılan zaman alım gücünü artırması gerekirken bir önce ki yıldaki alım gücü yok olup gitmektedir. Öngörülemeyen enflasyon farkları temel gıdadaki artışlar baz alınarak uygulanmalıdır.

Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası olarak 2022 – 2023 yılında toplu sözleşmede aşağıda belirtmiş olduğumuz maddeleri masada görmek istiyoruz.

1-  Kamu çalışanlarına enflasyondan kaynaklı olarak 2021 Aralık ayında 1000 TL seyyanen zam yapılmalıdır.

Kamu Çalışanlarının maaş ve ücretlerinin; 2022’de %30, 2023’te %20 olmak üzere iki yıllık sürede toplamda %50 artırılmasını bekliyoruz.

2- Vergi dilimindeki adaletsizliğin ortadan kaldırılması için memurdan %15’lik vergi dilimindeki katsayı haricinde kesinti yapılmamasını talep ediyoruz.

3- Emekliler için öngörülen Bayram İkramiyesinin Kamu Çalışanlarına da ödenmesini talep ediyoruz.

4- Hükümetin vermiş olduğu 3600 gösterge sözünün, kadro ayrımı yapılmadan tüm kamu görevlileri yararlandırılmalıdır.

5- Kamu Çalışanlarının Doğum, Ölüm, Evlenme Yardımı Ödeneklerine %50 artırım yapılmalıdır.

6- Yardımcı Hizmet Sınıfı tamamen kaldırılarak görevli arkadaşlarımızın kadroları Genel İdari Hizmetler Sınıfına aktarılmalıdır.

7- Kamuda çalışan tüm personele giyim yardımının kadro ayrımı yapılmaksızın 2500 TL olarak ödenmeli.

8- Kamuda çalışan memurların Vekil, Sözleşmeli vb. statülerden çıkartılarak 657 Memur statüsüne alınmalı.

9- Giyecek ve Yemek Yardımı Ödeneklerinin %30 artırılmalı kamu çalışanının kendisine bu ödeme yapılmadır. Aynı zamanda çalışan ailelere kamu kuruluşlarınca Kreş Hizmeti veya kreş ücreti ödenmelidir.

10- Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları periyodik olarak her yıl yapılmalı.

11- Sendika Üyelik ve istifa işlemlerinin E Devlet üzerinden yapılmalıdır.

Toplu Sözleşme görüşmelerini sonuna kadar takip edeceğiz yine bilindik sahneler yaşanırsa Dört Milyona yakın memurun vebali masada hakkını savulmayanlar üzerinde olacaktır. Kamu Çalışanlarının masada haklarının korunması için elimizden gelen tüm katkıyı memurun hakkını savunulması  için MEMUR SEN’e vermeye hazırız.

 Kamu Oyuna Saygıyla Duyurulur.

 

Eğitimde-Birlik-SEN

    Yönetim Kurulu

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"