Kamuoyuna Saygıyla Duyrulur

Dünya da hızlan yayılan ve tüm ülkeleri etkisine alan Corona (covit-19) virüsü nedeniyle, öğrencilerimizin sağlığı için Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından tedbir amaçlı olarak 2 haftalık okullarımız tatil edilmiştir. Öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmaması için bakanlığımız uzaktan eğitim yapma kararı alınmıştır.  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir hafta gibi çok kısa sürede TRT EBA Kanalları ve EBA web sitesinden derslerin anlatılması ve sınıf öğretmenleri tarafından EBA’dan  ödev içeriklerinin girilmesine başlatılmıştır. İlk ders 23/03/2020 tarihinde başlamış ve ilk dersi Sayın Bakanımız Prof. Dr. Ziya SELÇUK verilmişlerdir. Uzaktan Eğitim de yer alacak yüzlerce içeriğin ve yayının kontrolleri yapılmasına rağmen ortaokul derslerin verildiği kanalın ders arası yayınında çocuklar için uygun olmadığı Sayın Bakanımız Prof. Dr. Ziya SELÇUK tarafından da basın açıklaması ile ifade edilen bir çizgi belgesel yayınlamıştır.

Kısa bir zaman diliminde gecesini gündüzüne katan Sayın Bakanımız ve Ekibinin onca emekleri görülmeyip yayında yer alan tek bir olumsuz sahneye dikkat çekilmesi gerçekten çok manidardır. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK’un göreve geldiği tarihten bugüne kadar eğitime katmış olduğu değer tüm eğitim camiamızca bilinmektedir.

Eğitimde Çalışanlar Birliği Sendikası (Eğitimde-Birlik-SEN) olarak Sayın Bakanımızın ve ekibinin yanlarında olduğumuzu bildirir, yaşanılan süreçte kastı olanlar hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını temenni ederiz.

 

EĞİTİMDE-BİRLİK-SEN

Yönetim Kurulu

 

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"