Bir Garip Enflasyon

Kamu Çalışanlarının 2. Çeyrek Temmuz Ayında maaşlarına yapılacak olan zamma enflasyon farkının ödenmesi beklenirken TÜİK’in Haziran ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasıyla kamu görevlileri ve emeklilerimizin yılın ilk altı ayı için alacağı enflasyon farkı da belli oldu. Kamu görevlilerine 2019 yılının ikinci yarısı için %5 ve üzerine %1,01 enflasyon farkı olmak üzere toplam %6 zam yapılacaktır.

Enflasyon farkı olarak kamu çalışanlarına %1 oranında artırım yaparak memurun alım gücüne iyileştirme yapılmış gibi gösterilmektedir. Tüm kamu çalışanlarınca bilinen gerçekler Ekonomi Bakanlığınca görünmemektedir. Elektriğe yapılan zamlar, Doğalgaza yapılan zamlar, Akaryakıta yapılan zamlar, daha bir hafta öncesi Çay ve Şekere yapılan %15’lik zamlar hiç hesaba katılmamaktadır. Memurun sabah kahvaltısı olarak kullandığı Simit bile zam görmüş ve gramajı düşürülmüşken memura Temmuz ayında %6 oranında zam yapılacaktır.

2017 yılında imzalanan toplu sözleşme masasına oturanlar tüm kamu çalışanlarının haklarını savunması gerekirken toplu sözleşme masasında bizleri masada kandırmışlar ve kamu çalışanlarının akılları ile dalga geçmişlerdir. Toplu Sözleşme masasına yetkili sendika girmemiş olsaydı zaten hükümette aynı bu oranlarda memur maaşlarına zam verecekti. Kamu çalışanları sizlere bu yetkiyi verirken, gidin toplu sözleşme masasında bizim haklarımızı savunun demiştir; hükümetle ortak olun dememiştir.

Bu yıl Ağustos ayı içerisinde 2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak 5. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri gerçekleşecektir. Aynı yetkili sendika toplu sözleşme masasına oturacak ve yine bilindik sahneler yaşanacak, kamu çalışanlarının bir kez daha masada hakları korunmayacaktır. O zaman kamu çalışanlarının da bu yetkili ancak etkin olmayan sendikadaki üyeliğini çek etmesi gerekmez mi? Bu sendikaya bu yetkiyi bizler veriyoruz diye düşünmek gerekmez mi? Yıllardır etkin ve yetkili sendika olduklarını ifade edenlerin kendi menfaatleri doğrultusunda neleri yaptığını, liyakatsiz kişilerin atanmasında hükümete yanlış yönlendirmelerde bulunduğunu tüm toplumumuz bilmektedir.

En güçlü olduğunuz şey “ üyeliklerinizdir ” bu gücü artık toplu sözleşme masasında sizlerin haklarını savunmayan sendikalardan çekiniz ve bir an önce hak ettiklerini veriniz. Aylık üyelik aidatlarında elde edilen gelirler ile kendilerini saltanat içerisinde bulan sendika yöneticileri tek maaşla geçinen memurlarının haklarını ebetteki yeterince savunmayacaktır. Çünkü kendilerinin maaşları oldukça dolgun, altlarında sendikanın gelirleri ile alınmış vergi derdi olmayan, sigorta derdi olmayan, yakıt derdi olmayan lüks arabalar mevcuttur.

Değerli kamu çalışanları lütfen artık üyeliklerinizi sorgulayınız, lütfen artık bu taraflı gidişe bir son veriniz, bu sizin elinizde, eğer ki sizler bu sendikalardan üyeliklerinizi çekmezseniz daha yıllarca bu masalarda bizlerin hakları savunulmayacak ve her defasında ah, vah çekeceğiz.

2020 yılında gerçekleşecek olan toplu sözleşme görüşmelerini yakından takip etmeye ve yetkili konfederasyonun olası yanlış tutumuna karşı tepki göstermeye tüm kamu çalışanlarını davet ediyoruz. Aksi halde bundan önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de eriyen maaşlar, azalan alım gücü ve zorlaşan hayat şartları ile karşı karşıya kalmamız içten bile değildir.

Daha dün "sen yoksan biz bir eksiğiz" diyenlere, bugün de "ben yoksam sende yoksun" demenin tam zamanıdır.

Saygılarımızla.

 

 

 

 

Eğitimde-Birlik-SEN

   Yönetim Kurulu

 

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"