Basın Açıklaması

CHP Tokat Millet Vekili Sayın Kadim Durmaz'ın TBMM’ ye vermiş olduğu önerge sonrasında, Turhal Mimar Sinan Anaokulu Müdür Yardımcısı İlkay ÇİÇEK’li hakkında,  Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan soruşturmada  57 adet  iddia yöneltilmiş ve üyemize “aylıktan kesme” cezası ile birlikte Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görev yeri değişikliği yapılmıştır. Üyemiz hakkında ki iddialar karşısında bizler hiçbir zaman sessiz kalmadık ve üyemizin haklarını savunmaya devam edeceğiz. İlkay ÇİÇEK’li bu olaylarda asıl mağdurken; birileri de çıkmış mağdur edebiyatı yapmaya başlamıştır.

Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Üzümören İlkokulundan bir öğretmen ilk olarak Turhal Cumhuriyet İlkokuluna okulöncesi öğretmeni olarak 17/09/2018 tarihinde görevlendiriliyor. Aynı kişi Turhal Cumhuriyet İlkokulunda 1 ay çalıştıktan sonra Yüce Meclise verilen önergeden bir gün sonrasında, Mimar Sinan Anaokulunda kadrolu Müdür Yardımcısı varken ve Okulöncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 41. Maddesi “Müdürün ve müdür başyardımcısının olmadığı zamanlarda müdüre vekâlet eder” denilmesine rağmen, Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ile birlikte 19/10/2018 tarihinde Mimar Sinan Anaokulu Müdür Vekili olarak görevlendirilmesi yapılıyor. Norm Kadro Yönetmeliğinde “norm fazlası öğretmen varken Ücretli Öğretmen çalıştırılamaz” ifadesi yer alırken, Cumhuriyet İlkokuluna ’da Ücretli ve Sigortalı Öğretmen görevlendirilmesi yapılarak da kamu zararı oluşmasına sebebiyet verilmiştir.

Turhal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 1000 öğretmen varken neden aynı kişi görevlendirildiği kurumda 1 ay çalıştıktan sonra Mimar Sinan Anaokuluna Müdür Vekili olarak görevlendiriliyor? Bu görevlendirmenin yapılmasının amacı neydi?  Bu görevlendirme ile birlikte üyemiz hakkında akıl almaz iddialar ayyuka çıkartılırken sözüm ona sendika görünümünde olan ve okulöncesi çocukları Camiye götürülüyor önergesi karşısında "yalan söylemlerle haber yaptıran sendika" şeklindeki twitleri atanlar bugün çıkmışlar meydanlara “Eğitim 2023 ile MEB Nereye Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Nereye” paylaşımları yapmakta, hiçbir mağduriyetleri yokken basın açıklaması yapmaktadırlar.

Önerge karşısında Sayın Vekil isterseniz  “Milli Eğitim Bakanlığının soru bankasından soru verelim ”  paylaşımları yapan ve espri kabiliyetlerini ortaya koyanlar;

24 Kasım Öğretmenler Günü Resepsiyonunda değerli eğitim çalışanlarımız bu önerge karşısında dik duruşlarını ortaya koyarken, malum sendika yöneticisi de önerge sahibi ile birlikteyiz paylaşımları yapmaktaydı. Önergeye tepkisi olmayanların böyle bir tavır sergilemelerini değerli eğitim çalışanlarımız unutmamıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın, 2023 Eğitimde Vizyon Belgesinin açıklanması sırasında yaptığı ‘Eğitim yönetimini dışarıdan müdahalelere kapalı hale getireceğiz” söylemi Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünde hayat bulmuştur. Mimar Sinan Anaokulunda görevlendirme çalışan ve çalışanlar hakkında mesnetsiz ifadelerle mahkemeye başvurulmuştur. Sayın mahkemece davaları reddedilmiştir. Görevlendirme olarak çalışan öğretmenin görevlendirilmesinin iptali sendikamızca isabetli bir karar olarak görülmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Eğitimde-Birlik-SEN
Yönetim Kurulu

İletişim

Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı (GMK Bulvarı) No:39 / 20-21 Maltepe Çankaya/Ankara
Telefon: 0536 591 64 54

Sosyal Medya Hesaplarımız

EĞİTİMDE BİRLİK SEN
"Eğitimde Çalışanların Gür Sesi"